Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötstek med timjan

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott och lätt att göra men det tar lite tid, men det är inget man måste springa och passa på direkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Börja med att preparera steken. Krydda steken med timjan, salt och peppar. Krydda den ordentligt. Bryn den i en stekpanna. Lägg den sedan i en form.
  3. Sätt i en stektermometer. Stoppa in den i ugnen. Vill man ha den rosa så ska man ta ut den när termometern står på ca 65 grader. För välstekt vänta till 70 grader.
  4. Låt steken vila 15 minuter innan du skär i den. På så vis stannar vätskan kvar och den blir saftigare. När steken vilar så är det bara att göra såsen.
  5. Sila skyn från köttet i en kastrull. Häll på grädden och låt koka upp. Ha i svartvinbärsgelén. Red av såsen och krydda den med salt och peppar.
  6. Servera steken med kokt potatis.
  7. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.