Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med chokladfrostning

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Låter också gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. En ofylld saftig nötkaka täckt med chokladfrosting ­ det engelska ordet för glasyr. Den mörka glasyren vill man gärna lätta upp med en ljus garnering, tex kanderade blommor, d v s doppade i sockerlag. De finns i välsorterade godisbutiker.
  2. Bottnen: Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötterna med bakpulver och mjöl och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna.
  3. Frostingen: Smält fettet i en kastrull. Tag kastrullen från värmen. Blanda i florsocker, kakao och grädde eller vatten. Rör tills smeten är kall. Vispa vitan till fast skum och blanda i den. Bred frostingen över kakan. Garnera med kanderade blommor.
  4. Ugnstemperatur 175º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.