Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med chokladkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mäktig chokladtårta som alla gillar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten. Vispa äggvitorna hårt, blanda i socker och vispa lite till. Blanda ner kakao och nötterna. Rita en tallriksstor cirkel på bakplåtspapper och bred ut smeten och grädda i 175 grader i ca: 15-20 minuter.
  2. Chokladkräm. Vispa gulorna, socker och grädde, sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Tag bort kastrullen och vispa i chokladen, rör smöret mjukt och vispa i det i krämen. Låt krämen svalna och bred den sedan på bottnen.
  3. Servera med vispad grädde. Lycka till

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kickanica 9 augusti 2012

    Så god! Jag brukar ha grädde, björnbär, riven chocklad och nougat på! Gästerna älskar den!!! Tusen tack för receptet!!!

  • Wickis 7 februari 2013

    Mycket god chokladkräm! Jag hade den på en chokladkaka och även mellan bottnarna i en chokladtårta, då utblandad med mascarponeost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.