- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En mäktig chokladtårta som alla gillar
Instruktioner
- Botten.
Vispa äggvitorna hårt, blanda i socker och vispa lite till.
Blanda ner kakao och nötterna.
Rita en tallriksstor cirkel på bakplåtspapper och bred ut smeten och grädda i 175 grader i ca: 15-20 minuter.
- Chokladkräm.
Vispa gulorna, socker och grädde, sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Tag bort kastrullen och vispa i chokladen, rör smöret mjukt och vispa i det i krämen.
Låt krämen svalna och bred den sedan på bottnen.
- Servera med vispad grädde.
Lycka till
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så god! Jag brukar ha grädde, björnbär, riven chocklad och nougat på! Gästerna älskar den!!! Tusen tack för receptet!!!
Mycket god chokladkräm! Jag hade den på en chokladkaka och även mellan bottnarna i en chokladtårta, då utblandad med mascarponeost.