Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med glass och jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Varför inte bjuda på en läcker tårta. Låt denna nöttårta bli en härlig avslutning på middagen eller kaffekalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hasselnötter och blanda dem med mandel och vetemjöl i en bunke. Vispa äggvitor hårt, tillsätt socker under omrörning. Rör ner äggvitesmeten i bunken, rör om.
  2. Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda i ugn 175 grader cirka 10 minuter. Tag loss kakan från pappret och låt den kallna.
  3. Rör glassen mjuk och fördela den över nötkakan. Sätt in kakan i frysen minst en timme före servering. Garnera med bär och blad av citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 30 september 2008

    Hej! Jag tog mig friheten och laddade upp en bild till ditt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.