- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En underbar tårta som blivit familjens favorit. Praktiskt då man kan förbereda den och ta fram ett par timmar före servering.
Instruktioner
- Börja med nötbotten.Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret och hasselnötterna som sedan försiktigt blandas med äggvitorna.
- Grädda i form med löstagbar botten. 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
- Gör sedan smörkrämen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Vispa på mellanhög värme tills krämen tjocknar. OBS! Den får inte koka! Kyl därefter ner krämen.
- Bred den kylda krämen över nötbottnen och ställ sedan i frysen.
- Ta fram tårtan ett par timmar före servering.
Garnera med 2 dl vispad grädde samt mandelflarn
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar