Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttårta med smörkräm.

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbar tårta som blivit familjens favorit. Praktiskt då man kan förbereda den och ta fram ett par timmar före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med nötbotten.Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret och hasselnötterna som sedan försiktigt blandas med äggvitorna.
  2. Grädda i form med löstagbar botten. 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
  3. Gör sedan smörkrämen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Vispa på mellanhög värme tills krämen tjocknar. OBS! Den får inte koka! Kyl därefter ner krämen.
  4. Bred den kylda krämen över nötbottnen och ställ sedan i frysen.
  5. Ta fram tårtan ett par timmar före servering. Garnera med 2 dl vispad grädde samt mandelflarn

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.