Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttoppar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Lätta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, låt det svalna något. Kör nötterna i matberedare tills de är finhackade eller mal dem i mandelkvarn.
  2. Blanda nöthacket med smör, socker och ägg i en bunke. Klicka ut smeten med två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en hel nöt överst på varje kaka.
  3. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ju mindre kakorna är desto kortare tid behöver de i ugnen. Låt dem svalna på plåten.
  4. Tips 1 Smaksätt degen med lite krossade kaffebönor.
  5. Tips 2 Om du vill att dina nöttoppar ska se ut som på café kan du doppa dem till hälften i smält, mörk choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Misskattagirl 9 juni 2011

    Dessa är supergoda och otroligt lättbakade

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.