Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nöttoppar Mont Blanc

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa raffinerade nötkakor är mjuksega och påminner om kladdkaka. De är enkla att baka - men vännerna kommer att tro att du har gått och blivit konditor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn.
  2. Lägg de malda nötkärnorna i en kastrull (helst en plastbelagd modell). Blanda ner socker och äggvitor. Värm blandningen under omrörning på svag värme, den ska inte koka.
  3. Fyll en sprits med massan. Spritsa 8 stora höga toppar på en bakpappersklädd plåt. Grädda topparna mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakorna ska vara torra på ytan men mjuksega inuti. Låt dem svalna på galler.
  4. Gör garneringen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakornas bottnar i chokladen. Vrid kakan lätt så att överflödig choklad rinner av.
  5. Ställ nöttopparna på smör- eller bakplåtspapper och låt chokladen stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.