Dessa raffinerade nötkakor är mjuksega och påminner om kladdkaka. De är enkla att baka - men vännerna kommer att tro att du har gått och blivit konditor!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Mal hasselnötskärnorna i en mandelkvarn.
- Lägg de malda nötkärnorna i en kastrull (helst en plastbelagd modell). Blanda ner socker och äggvitor. Värm blandningen under omrörning på svag värme, den ska inte koka.
- Fyll en sprits med massan. Spritsa 8 stora höga toppar på en bakpappersklädd plåt. Grädda topparna mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakorna ska vara torra på ytan men mjuksega inuti. Låt dem svalna på galler.
- Gör garneringen: Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa kakornas bottnar i chokladen. Vrid kakan lätt så att överflödig choklad rinner av.
- Ställ nöttopparna på smör- eller bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar