Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötytterlår

Nötytterlår är ett relativt magert och hårt kött. Därför behöver ytterlåret en del tid på sig att bli mört och lämpar sig därför bäst till grytor och stekar. Gör ett långkok på nötytterlår tillsammans med rotfrukter, kalvfond och goda kryddor. En klassisk husmanskost tillagad på nötytterlår är också sjömansbiff. Den tillagas i gryta där ytterlåret får puttra med öl. Tillaga köttet långsamt tillsammans med stekt lök och potatis. Du kan med fördel förbereda rätten dagen innan servering, den blir bara godare när alla smaker får stå och dra till sig över natten. Kalops på nötytterlår tillsammans med morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpepparkorn är en annan favorit bland husmansrätterna som blir komplett tillsammans med kokt potatis och inlagda rödbetor.


Grytbitarna ska vara ca 1,5 * 1 cm. Skala och skiva löken. Skiva purjolöken Dela champinjonerna. Skala och skär morötterna i tärningar. Bryn grytbitarna i omgångar tills de fått fin färg. Kryd...

6-8
1

Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och krossade enbär i en gryta och koka några min. Lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Koka under lock ca 1 tim. Tillsätt morötter när 1...

4
1

Blanda marinaden i en plastpåse. Trä upp köttet på spett och lägg i marinaden. Marinera kallt 2 tim. Låt spetten rinna av och grilla ca 6 min, vänd flera gånger. Strö över sesamfrö. Koka nudlarn...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.