Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nojjans goda stekta ris.

(2 kommentarer)  
Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris. Nojjans goda stekta ris.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Brukar ibland käka stekt ris på kinarestaurang som jag tycker är underbart gott! Hade efter hämtmat ifrån kinarestaurangen kvar en burk ris kokt jasminris och testade att göra nåt eget av detta. Jag bara älskar detta. Och en 5-åring klarar av att göra detta. Går ej att misslyckas. Har efter detta alltid de få ingredienserna hemma för denna rätt om i fall jag skulle bli sugen. Går snabbt att fixa är superenkelt, billigt men underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka jasminris för ca 4 pers enligt förpackningen, helst dagen innan och förvara kylskåpskall (helst kokt dagen innan och kylskåpskall så klibbar den ej så mycket, kan ju även vara rester ifrån dagen innan).
  2. Börja med att smöra en stekpanna rejält. Öppna burkarna med champinjoner och häll av spadet. Stek champinjonerna länge på mellanvärme. Krydda med citronpeppar (detta tar fram smaken). När de är genomstekta så lägg dem på ett fat.
  3. Under tiden har du skalat och hackat de gula lökarna i småbitar. Smöra pannan på nytt rejält. Stek den hackade gula löken så den blir ordentligt bryn/karamelliserad på medelvärme.
  4. Lägg tillbaka svampen tillsammans med den gula, stekta löken. Skruva ner värmen en aning. Ta det kokta riset och blanda ner i stekpannan med löken och svampen. Tillsätt lite olja så att riset ej klibbar fast och bränns i pannan
  5. Stek allt på svag värme, ca 20-25 min eller tills riset fått en fin ljus brun färg. Rör om i pannan då och då så att allt blandas och ej bränns fast.
  6. Thats it !! Enklare kan det knappast bli !
  7. Vill man kan man även steka upp grytbitar utav nöt i en annan panna och blanda in i slutet för att få en mer robust måltid. OBSERVERA ! Stek dock ej nötbitarna för mycket, då de blir sega ju längre stektid de får.
  8. OTROLIGT enkelt men ändå förbenat gott ! Man kan ju krydda extra om man vill enligt eget behag, eller använda stark sötsur sås till eller Kikkomans soja till maten, men jag själv föredrar det så här nästan okryddat (med enbart citronpepparn då man steker svampen). Känns naturellt, en len naturlig smak. Testa er själv fram!! Enjoy & bon apetit !

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nojjan69 22 juni 2016

    Lia gött fortfarande....

  • Nojjan69 22 juni 2016

    Lia gött fortfarande....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.