- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En köttfärsås med whiskey-ädelost och vitlök.
Lite vuxnare smak!!
Instruktioner
- Koka upp vatten med salt och några droppar olja för valfri pasta. Koka pastan enligt beskrivning på paket.
- Värm upp en stekpanna med lite matfett. Hacka löken och bryn i stekpannan. När löken blivit brynt tillsätt blandfärsen.
Krydda med lite grillkrydda, aromat, paprikapulver, grovmalen peppar samt lite socker - allt efter egen smak !
- Låt färsen brynas ordentligt. Tillsätt de passerade tomaterna.Tillsätt Milda mat. Smula ädelosten med fingrarna direkt ner i stekpannan. Rör om och låt koka upp. Låt sen sjuda på mellanvärme.
- Pressa ner vitlöken. Fortsätt sjuda i några minuter. Smaka av. Krydda eventuellt lite till efter egen smak. Tillsätt pressad citronsaft samt lite coloritsoja ( för färgens skull).
Låt sjuda ytterliggare några minuter på svag värme. Rör om då och då.
- Klart !!
- Serveras med pastan, eventuellt vitlöksbaquetter och en grön sallad.
- Riven parmesanost passar bra till. Även rött vin.
- Enjoy !
Publicerat den
25 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar