Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nojjans räkris med bönor och ärtor

 
Nojjans räkris med bönor och ärtor Nojjans räkris med bönor och ärtor
Skriv ut

Går undan. Slängs snabbt ihop, när man har brådis, samt är både nyttigt och smakar fantastikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm stekpannan med en klick smör. Bryn den gula löken. När löken är brynd så lägg i kidneybönorna och kikärtorna. Lägg i räkorna. Häll i lite spad från räkorna också. Krydda med salt, peppar, curry och sötsur chilisås efter egen smak.
  2. När riset är klart vänd ner det i stekpannan. Stek allt på låg värme. Häll eventuellt på lite lake till från räkorna, då riset sätter sig i pannan. Krydda eventuellt mer med respektive kryddor (efter egen smak) precis innan allt börjar bli färdigstekt. Servera i en stor skål. Kan bli ganska starkt om man kryddar för mycket !
  3. Att äta till: Kikkomans sojasås passar till samt mer av den sötsura chllisåsen. Även en god grönsallad passar bra till.
  4. Enjoy !!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.