Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Noratårta (glutenfri)

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min favorittårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 150-175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker och blanda. Blanda i den rivna mandeln. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på pappret. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Fyllning: Äggulorna och sockret vispas. Häll blandningen tillsammans med kaffegrädden i en kastrull. Sjud krämen sakta på svag värme. Rör då och då. Tillsätt smöret, som rörs i.
  3. Dela botten i två delar. Bred fyllningen på den ena delen. Och lägg den andra botten över. Ställ i kylen så att fyllningen stelnar.
  4. Om man vill kan man lägga grädde ovan på och garnera med After Eight-halvor eller riven mörk choklad.
  5. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.