Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nordafrikansk lamm-tagine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Långkokgryta som doftar och smakar så mustigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 4 cm stora kuber.
  2. Hacka löken och fräs i smör i en gryta.
  3. Bryn köttet tillsammans med löken. Tillsätt kryddor, fond och vatten. Brässera, småkoka under lock köttet i cirka 50 minuter.
  4. Riv citronskalet på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoserna och citronen. Låt sjuda ytterligare i 15 minuter.
  5. Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med couscous eller ris.
  7. Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.