Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nordafrikanskt matbröd.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott bröd som passar till det mesta. Väldigt gott med vitlökssås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt olja, salt, socker och majsmjöl. Låt jäsa i 15 min.
  2. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen på bakbordet tills den är smidig. Tillsätt mer mjöl på slutet om degen är kladdig.
  3. Dela degen i 12-15 delar. Kavla ut platt och rund. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 15 min. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg. Baka i mitten av ugnen ca 15 min, tills de blir gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.