Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nordisk paj med renskav och svamp

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Renskav ger mycket smak åt en paj och är ett magert alternativ. Med kesella i både pajdeg och fyllning så blir pajen inte den fettbomb en paj lätt kan bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop ingredienserna till pajskalet, knåda ihop med lite kallt vatten och rulla till en boll. Kavla ut den till en platta på mjölat bord, tryck ut den i en springform och nagga pajskalet i botten. Ställ formen i kylen 15 minuter.
  2. Tina paketet med renskav, sära på bitarna. Skala och hacka löken fint och fräs den i olja med stötta enbär och svamp, lägg i renskavet och stek tills köttet är lätt brynt.
  3. Vispa ihop mjölk, kesella och ägg med salt, peppar och riven ost. Häll lök och skav i pajskalet tillsammans med lite lingon. Häll på äggblandningen och grädda pajen i ugnens nedre del ca 40 minuter tills fyllningen är fast och ytan guldgul.
  4. Servera rårörda lingon till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.