Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrländsk pannacotta med blåbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda, men jättegod och enkel pannacotta gjord på messmör. Den kan med fördel förberedas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädde och farinsocker i en kastrull tills sockret smält. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i grädden under omrörning.
  2. Blanda gräddfil och messmör i en bunke. Häll på gräddblandningen och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i 4 portionsglas och ställ dem i kylen i minst 3 timmar.
  3. Ta fram glasen med pannacottan och garnera med färska blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.