Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlänska kotletter

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fint till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Vispa samman buljongen, vetemjölet och grädden. Hetta upp under vispning, låt sjuda 3 minuter. Tillsätt enbären och timjan och sjud ytterligare 2-3 minuter, ställ åt sidan.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Torka av kotletterna och skär små snitt i fettkanten. Stek 3-4 minuter på var sida. Krydda och tillsätt peppar efter smak. Koka upp såsen och rör i gelé eller messmör.
  3. Servera med ris eller potatismos och brysselkål eller haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.