Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlänskans Parfait

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar 10 minuter
Skriv ut

En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker, whiskey och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
  2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt saften från en citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan.
  3. Häll upp såsen i botten på ett cocktailglas och skeda i lite parfait. Garnera allt med ett mandelflarn och ev lite färska hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 10 december 2009

    Denna är god. Gjordes i " Halv åtta hos mig" Jag gjorde den förra veckan . Blir en femma i betyg från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.