Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlandspalt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En riktigt god palt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv potatisen, blanda potatis och mjölk. Gör en lös deg av potatisen, kornmjöl, vetemjöl och salt. Lägg degen i små högar på en mjölad bricka, lägg sedan en klick av fläsket på varje boll. Mjöla händerna och forma paltarna till runda bollar som du lägger i det kokande vattnet, en i taget. Låt småkoka i en timme under lock.

Kommentarer (1)

  • Wuzac 14 maj 2011

    Äntligen det riktiga receptet. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.