Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrlandspizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag förmår mig inte äta renskav, så för mig blir det tunt skuren älgstek i stället för renskav. God pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt ½ -1 timme.
  3. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven/älgskav och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.
  4. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten. Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.