Jag förmår mig inte äta renskav, så för mig blir det tunt skuren älgstek i stället för renskav. God pizza.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º, fingervarmt.
Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt ½ -1 timme.
- Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven/älgskav och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter.
- Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten.
Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15-20 minuter. Strö över färsk timjan.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar