Blev bjuden på den här av en kompis. Lite omständig att göra, men det är värt all tid. Gode gud vilken god tårta...
Instruktioner
- Blötlägg alla gelatinbladen.
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast ett smörpapper i en form med löstagbar kant.
Skålla mandeln och kör i matberedare tillsammans med sockret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner mandelblandningen. Bred ut i formen och grädda i 25 minuter. Låt kallna.
- Vinbärsmousse:
Ta upp 4 gelatinblad och smält dem på svag värme. Tillsätt vinbärssaften. Vispa grädden hård.
Vispa äggvitorna till ett skum. Rör ner sockret i äggskummet.
Blanda ner gelatin och saft blandningen i den vispade grädden. Vänd ner äggviteskummet.
Bred ut på den kalla botten och ställ svalt.
- Hallonmousse:
Kör hallonen med 1dl socker i matberedare till mos. Sila bort kärnorna.
Ta upp 4 gelatinblad och smält dem på svag värme, blanda ner hallonsaften. Vispa grädden hård.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret i.
Blanda ner hallon och gelatinblandningen i den vispade grädden. Vänd ner äggviteskummet.
Bred ut på vinbärsmoussen och ställ svalt.
- Garnering:
Smält 2 gelatinblad och rör ner saften och vattnet. Låt svalna. När konsistensen är lik ovispad äggvita hälls det på tårtan.
Dekorera med citronmeliss.
Publicerat den
26 juni 2008
Skriv kommentar