Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk köttsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en middagssoppa som används lika mycket till vardag som fest. I Norge är det en av våra nationalrätter. Härligt god och nyttig. Mängden av ingredienser är inte så viktig. Man tager vad man haver ska en känd kokerska ha sagt. Lycka till.

Ingredienser

Instruktioner

Häll vatten i en stor kastrull. I med buljongtärningarna, tärna köttet och lägg i grytan, skala och tärna alla rotsaker och koka tills det är mört.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Utanmyra 14 januari 2009

    Å, nam! Så nära min barndoms sodd har jag aldrig varit trots att jag glömde fårkött och frikadellerna. Tusentack! Men ska rotsakerna koka med köttet från början tro? Eller köttet först och rotsaker sen? Jag gjorde allt i ett med en gång och det funkade ju!

  • ljustom63 22 november 2011

    Du skall nog koka köttet först sedan mot slutet lägga i rotfrukterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.