Har inte provat själv, men eftersom jag gillar alla fiskrätter låter det väldigt gott.
Instruktioner
- * Mixa filèerna tillsammans med salt i matberedare tills fisken är finfördelad.
* Tillsätt hälften av mjölken och mixa till en slät smet.
* Tillsätt resten av mjölken samt margarin, potatismjöl och muskot.
* Mixa tills smeten är väl blandad, men överarbeta inte.
* Värm matfett i en stekpanna på medelvärme.
* Forma bullar av smeten med fuktad matsked mot fuktad kupad handflata.
* Lägg bullarna i stekpannan vartefter.
* Bryn och stek fiskekakerna ca 5 minuter på var sida.
- * Servera med klyftpotatis och ostgratinerad broccoli.
- * Klyftpotatis: I långpanna 225 grader.
* Broccoli: koka den knappt mjuk i saltat vatten. Lägg den i en ugnssäker form och strö över riven ost. Lät den bli varm och få fin färg i ugnen.
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar