Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norska fiskekaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte provat själv, men eftersom jag gillar alla fiskrätter låter det väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Mixa filèerna tillsammans med salt i matberedare tills fisken är finfördelad. * Tillsätt hälften av mjölken och mixa till en slät smet. * Tillsätt resten av mjölken samt margarin, potatismjöl och muskot. * Mixa tills smeten är väl blandad, men överarbeta inte. * Värm matfett i en stekpanna på medelvärme. * Forma bullar av smeten med fuktad matsked mot fuktad kupad handflata. * Lägg bullarna i stekpannan vartefter. * Bryn och stek fiskekakerna ca 5 minuter på var sida.
  2. * Servera med klyftpotatis och ostgratinerad broccoli.
  3. * Klyftpotatis: I långpanna 225 grader. * Broccoli: koka den knappt mjuk i saltat vatten. Lägg den i en ugnssäker form och strö över riven ost. Lät den bli varm och få fin färg i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kent Isaksson 5 augusti 2023

    Smeten blev väldigt lös. Gick ej att forma till kakor. Har tillsatt lite mer majzena (istf potatismjölet) plus ett ägg. Kör dem i ugnsformar så får vi se om det går att rädda. Tror nog att det kommer att ätas men några norska fiskekakor blev det inte :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.