- Serverar: 35 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Trodde att det var ett norskt recept jag fick av svärmor därav namnet. Oavsett vilket så är bullarna uppskattade av familjen.
Instruktioner
- Dag 1:
Blanda mjöl och kross. Slå kokande vatten över. Rör till en deg som täckes och får stå över natten.
- Dag 2:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarin, häll i mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölkblandning och rör tills jästen smält. Tillsätt salt, sirap och vetemjöl. Blanda väl och bearbeta degen. Låt jäsa 30 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1 cm tjock kaka. Ta ut bullar med mått (8 cm i diameter). Lägg bullarna på plåt och låt jäsa 30 min. Grädda ca 10 min.
Publicerat den
23 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar