Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norska skolbollar

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Goda bullar som är vanliga i matsäcken för norska skolbarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om.
  2. Tillsätt saltet, sockret, ägget och drygt 2/3 av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt mera mjöl, men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk 30 min.
  3. Sätt ugnen på knappt 200 grader.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Baka ut till platta ovala bullar. Låt dom jäsa till dubbel storlek ca 20-40 min. Gör en grop med tummen i varje bulle och lägg i en klick vaniljkräm. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Pensla bullarna med florsocker utrört med vatten runt krämen och strö över kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.