- Serverar: 50 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Goda bullar som är vanliga i matsäcken för norska skolbarn.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om.
- Tillsätt saltet, sockret, ägget och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den blir blank och smidig. Tillsätt mera mjöl, men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk 30 min.
- Sätt ugnen på knappt 200 grader.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Baka ut till platta ovala bullar. Låt dom jäsa till dubbel storlek ca 20-40 min. Gör en grop med tummen i varje bulle och lägg i en klick vaniljkräm. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Pensla bullarna med florsocker utrört med vatten runt krämen och strö över kokos.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar