Fin vetedeg som formas till bullar med en "krater" av ljuvlig vaniljkräm i mitten. Bullarna är förstås allra godast nybakade, men de tål även några veckor i frysen.
Instruktioner
- Börja med att koka marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Smula sedan ner jästen i en bunke. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, 37 grader.
- Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av spadet, socker och stött kardemumma.
- Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig deg. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda sedan in resten av mjölet. Dela degen i 15 delar. Forma dem till runda, släta bullar. Tryck till med handen så att bullarna blir platta.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör med en matsked en grop i varje bulle. Gropen får inte vara för grund. Lägg en klick marsan- eller vaniljkräm i groparna. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.
- Gör glasyren: Rör samman florsocker och vatten. Glasera bullarna och strö över kokos.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar