Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatbomber

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Julgodis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela nougaten i 25 lika stora bitar. Forma till kulor.
  2. Bryt sönder chokladen och smält den över vattenbad. Rör i oljan.
  3. Hacka nötkärnorna fint. Smula cornflakesen. Blanda ner i chokladen tillsammans med florsocker och fibrex.
  4. Doppa nougatkulorna, en och en, med hjälp av en gaffel i chokladsmeten. Lyft genast upp och skrapa av överflödig chokladsmet. Låt stelna på smörpapper eller folie.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • misterbjorni 19 december 2010

    Varför fibrex i nougatbomber?

  • ostanlid 23 december 2010

    Det krispiga fastnar inte på bollarna och nougaten flyter bara ut. Jag la dem i små muffinsformar och hällde chockladen över. Annars var det gott!

  • mindy2 29 december 2010

    Supersmaskigt! Testade även med mandelmassa istället för (eller tillsammans med) nougaten = oxå gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.