Nougatchoklad med många smarriga varianter av dekoration.
Instruktioner
- Smält nougaten och chokladen i vattenbad på svag värme. Rör om tills allt är smält och blanda i valfri smaksättare, se nedan.
- Häll upp smeten i små formar och lägg nåt gott i botten på formen först eller blanda direkt i smeten men då kan det bli svårt att spritsa.
- Om du ska spritsa: låt nougatsmeten svalna och tjockna i rumstemperatur så får den lagom konsistens. Spritsa med gräddsprits direkt på smörpapper eller i formar.
- Dekorera innan nougaten stelnat.
- Förvara i kylskåp.
- Variera så här:
Smaksättare: rivet apelsinskal eller pepparmyntolja.
OBS! vattenbaserade aromer kan göra smeten grynig.
Hackade nötter eller mandel, torkad frukt, mörk choklad.
- Dekoration: apelsinstrimlor och mandelkross, kokos, mini-nonstop, strössel, hackad choklad och så vidare.
Publicerat den
5 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad kan man ha som smaksättare?
Så lätta och supergoda :) Klar 5 från oss.