Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatchoklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Nougatchoklad med många smarriga varianter av dekoration.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält nougaten och chokladen i vattenbad på svag värme. Rör om tills allt är smält och blanda i valfri smaksättare, se nedan.
  2. Häll upp smeten i små formar och lägg nåt gott i botten på formen först eller blanda direkt i smeten men då kan det bli svårt att spritsa.
  3. Om du ska spritsa: låt nougatsmeten svalna och tjockna i rumstemperatur så får den lagom konsistens. Spritsa med gräddsprits direkt på smörpapper eller i formar.
  4. Dekorera innan nougaten stelnat.
  5. Förvara i kylskåp.
  6. Variera så här: Smaksättare: rivet apelsinskal eller pepparmyntolja. OBS! vattenbaserade aromer kan göra smeten grynig. Hackade nötter eller mandel, torkad frukt, mörk choklad.
  7. Dekoration: apelsinstrimlor och mandelkross, kokos, mini-nonstop, strössel, hackad choklad och så vidare.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ellanw 5 december 2011

    Vad kan man ha som smaksättare?

  • recepttorka 9 december 2011

    Så lätta och supergoda :) Klar 5 från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.