Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatformar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Genom finurlig användning av nougat och kokos bakar du snabbt och lätt dessa sagolika små bakelser. De blir läckra som konfekt, så räkna med stor åtgång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna. Lägg mjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och matfett i en bunke eller matberedare med kniven isatt.
  2. Hacka snabbt samman allt till en deg. Forma den till en rulle. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela rullen i 30 bitar. Tryck ut degbitarna i kakformarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Gör fyllningen. Blanda margarin, mjölk, sirap och kokosflingor i en kastrull. Koka ihop allt under omrörning ca 5 minuter.
  5. Dela nougaten i 30 bitar. Lägg en nougatbit i varje form. Fördela kokosfyllningen över.
  6. Grädda kakorna ytterligare 6-8 minuter. Låt dem svalna innan de tas ur formarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 4 december 2008

    Låter invecklat men jättegott. Ska prova vid tillfälle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.