Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatglass de luxe

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en riktigt lyxig och krämigt mjuk glass, där det inte sparas på godsaker. Riven nougat ger härlig färg och smak och lite konjak sätter spets på desserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv nougaten på den grova sidan på ett rivjärn. Låt nougaten stå i kylskåp så länge.
  2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda ner först konjak och sedan vispad grädde.
  3. Sätt igång glassmaskinen och häll i blandningen, låt maskinen gå ca 30 minuter. Har du ingen glassmaskin rör du ihop smeten och ställer in den direkt i frysen.
  4. När glassen är klar i glassmaskinen eller har stått en stund i frysen, men fortfarande går att röra i, tillsätter du nougaten.
  5. Häll upp glassmeten i en avlång form, klädd med plastfolie. Stöt formen mot en arbetsbänk så att glassmeten packar sig jämnt och fint. Täck med plastfolie eller aluminiumfolie och frys glassen, minst en timma.
  6. Ta fram glassen och lyft upp hela glasslängden med hjälp av plastfolien. Ta bort plasten och skär glassen i skivor. Lägg upp på assietter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.