Baka gärna denna härliga nougatkakan någon vecka i förväg och förvara i frysen.
Lägg på toppingen samma dag som den ska serveras.
Snabbt när du får oväntat besök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna 2-3 minuter, gnugga av skalet med en handduk. Hacka 1 ½ dl av nötterna, spara ½ dl hela.
- Dela nougaten i ½ cm stora bitar.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål, tillsätt smör samt skal och saft av apelsin.
- Blanda nötter, nougat, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
- Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i mitten av ugnen ca 45 minuter, låt kakan svalna.
- Vispa ihop Philadelphiaosten och smör. Tillsätt florsocker och likör. Bred ut glasyren på kakan och låt den stå svalt ca 1 timme före servering.
Publicerat den
14 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar