Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatkaka med ägglikörtopping

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Baka gärna denna härliga nougatkakan någon vecka i förväg och förvara i frysen. Lägg på toppingen samma dag som den ska serveras. Snabbt när du får oväntat besök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna 2-3 minuter, gnugga av skalet med en handduk. Hacka 1 ½ dl av nötterna, spara ½ dl hela.
  3. Dela nougaten i ½ cm stora bitar. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en skål, tillsätt smör samt skal och saft av apelsin.
  5. Blanda nötter, nougat, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
  6. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 45 minuter, låt kakan svalna.
  8. Vispa ihop Philadelphiaosten och smör. Tillsätt florsocker och likör. Bred ut glasyren på kakan och låt den stå svalt ca 1 timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.