Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatkrans

 
Skriv ut

Festlig som en tårta blir den här mjuka kakan som fylls med smörkräm och strös med nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner det varma vattnet och sikta till sist ner mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord bröad kransform, rymd ca 1 ½ liter, grädda i 175 ° ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna något innan den stälps upp.
  2. Kräm: Vispa äggulor, socker, gräddmjölk och potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda till en kräm. Vispa krämen kall. Rör smöret mjukt och smidigt och vispa ner i krämen lite i taget.
  3. Nougat: Smält sockret i en stekpanna och rör ner den hackade mandeln. Häll upp massan på oljad plåt och låt det kallna. Hacka nougaten fint. Dela kakan i två bottnar. Lägg kräm mellan bottnarna och runt hela kakan. Strö och tryck till nougaten över hela kakan.
  4. En läcker variant är att fukta kakan med lite arrak och vatten innan den läggs ihop med smörkräm, som också kan smaksättas med arrak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.