Festlig som en tårta blir den här mjuka kakan som fylls med smörkräm och strös med nougat.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner det varma vattnet och sikta till sist ner mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord bröad kransform, rymd ca 1 ½ liter, grädda i 175 ° ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan svalna något innan den stälps upp.
- Kräm:
Vispa äggulor, socker, gräddmjölk och potatismjöl i en kastrull och låt det sjuda till en kräm. Vispa krämen kall. Rör smöret mjukt och smidigt och vispa ner i krämen lite i taget.
- Nougat:
Smält sockret i en stekpanna och rör ner den hackade mandeln. Häll upp massan på oljad plåt och låt det kallna. Hacka nougaten fint. Dela kakan i två bottnar. Lägg kräm mellan bottnarna och runt hela kakan. Strö och tryck till nougaten över hela kakan.
- En läcker variant är att fukta kakan med lite arrak och vatten innan den läggs ihop med smörkräm, som också kan smaksättas med arrak.
Publicerat den
29 januari 2011
Skriv kommentar