Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatparfait dulce de leche

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Jag körde en "Ben & Jerrys" och kastade i allt jag gillar i glassen! Kan det bli annat än gott?! Kan låta lite knepig att göra men det är piece of cake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag har hört att det finns fler sätt att koka kondenserad mjölk till kola, men jag vet bara det här sättet. Lägg en burk med kondenseradmjölk i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten. Hela burken måste vara täckt. Koka upp och låt burken sjuda i tre timmar. Vattnet måste täcka burken hela tiden. Häll av vattnet och låt burken stå i kallt vatten några minuter. Öppna försiktigt och häll i kolan i en bunke. Vispa kolan slät med handvisp.
  2. Vispa grädden. Smält 150 g av nougaten i vattenbad. Vispa ägg och florsocker fluffigt, ha i vaniljsocker. Låt nougaten svalna något och vänd ner den i äggblandningen. Vänd sedan ner grädden där i.
  3. Tärna chokladkakan och ha i bitarna.
  4. Klä en terrinform med plastfolie och ha i lite av blandningen. Tärna 50 g nougat och strö på hälften. Ringla kolan över. Varva tills blandningen tar slut. Ställ i frysen i fem timmar.
  5. Servera med varma hallon. Eller ät som den är!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.