Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatparfait med romrussin

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett regn av romindränkta russin över en len nougatparfait - en riktig festdessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nougaten i mindre bitar och låt smälta i en skål över hett vatten. Ta från värmen och rör om. Låt svalna.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Rör ner äggvispet i chokladen och blanda väl.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i chokladkrämen. Häll i form och ställ in i frysen minst 4 timmar.
  4. Täck russinen med rom och låt stå och svälla ett par timmar. Hacka chokladen grovt.
  5. Ta ut parfaiten ur frysen en stund före serveringen. Skär i bitar och servera med romrussin och choklad.
  6. Lycka till! Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.