Nougatparfait är en riktigt lyxig efterätt, som du här gör än mer slösande god genom att toppa den med hemlagad valnötsknäck och vispad grädde.
Instruktioner
- Häll sockret i en liten tjockbottnad kastrull och låt det smälta till en ljusbrun, slät sås. Rör om sakta hela tiden och krossa sockerklumparna som bildas med en trä- eller plastsked. Låt värmen vara medelstark.
- Häll i vinet och låt allt stå på svag värme tills det blivit en slät sås igen. Rör om då och då. Låt såsen kallna.
- Vispa äggen och grädden pösigt var för sig. Blanda grädde, ägg och vinlagen. Häll smeten i glassmaskinen och kör den ca 30 minuter. Lägg glassen i en avlång form, jämna till ytan, täck med aluminiumfolie och ställ den i frysen.
- Häll socker till knäcken i en liten tjockbottnad kastrull. Låt sockret smälta till en brun sås.
- Lägg i valnötterna, rör om och häll upp knäcken på en smord plåt. Låt den kallna en stund. Skär den sedan i bitar och låt den kallna helt.
- Vispa grädden tjock. Kör knäckbitarna i matberedare till småbitar eller hacka dem. Lägg upp glassen i skivor eller små fina kulor. Toppa med vispgrädde, valnötshack och cocktailbär.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar