Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatparfait med valnötsknäck

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nougatparfait är en riktigt lyxig efterätt, som du här gör än mer slösande god genom att toppa den med hemlagad valnötsknäck och vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll sockret i en liten tjockbottnad kastrull och låt det smälta till en ljusbrun, slät sås. Rör om sakta hela tiden och krossa sockerklumparna som bildas med en trä- eller plastsked. Låt värmen vara medelstark.
  2. Häll i vinet och låt allt stå på svag värme tills det blivit en slät sås igen. Rör om då och då. Låt såsen kallna.
  3. Vispa äggen och grädden pösigt var för sig. Blanda grädde, ägg och vinlagen. Häll smeten i glassmaskinen och kör den ca 30 minuter. Lägg glassen i en avlång form, jämna till ytan, täck med aluminiumfolie och ställ den i frysen.
  4. Häll socker till knäcken i en liten tjockbottnad kastrull. Låt sockret smälta till en brun sås.
  5. Lägg i valnötterna, rör om och häll upp knäcken på en smord plåt. Låt den kallna en stund. Skär den sedan i bitar och låt den kallna helt.
  6. Vispa grädden tjock. Kör knäckbitarna i matberedare till småbitar eller hacka dem. Lägg upp glassen i skivor eller små fina kulor. Toppa med vispgrädde, valnötshack och cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.