Man kan variera rulltårtor i det oändliga och dessutom går de snabbt att göra. Den här goda chokladrulltårtan får en mild och fin smak av den mjuka nötkrämen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggblandningen.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Dra loss bakplåtspapperet från bottnen.
- Värm grädden i en kastrull och klicka ner nutella eller hasselnötskräm. Rör till en slät kräm. Låt den svalna.
- Bred ut krämen på kakbottnen och strö över krokantströssel. Rulla samman rulltårtan från långsidan.
- Vispa grädden. Spritsa eller klicka ut grädden i ett vackert mönster över rulltårtan och strö sedan över krokantströssel.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar