Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatrutor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Dessa läckra och mycket lättbakade nougatrutor smaksätts med whisky eller konjak. Servera dem som de är, eller med en klick vispgrädde, vem kan motstå dem?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och sirap i en bunke. Tillsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
  3. Gör garneringen. Smält nougaten försiktigt i en kastrull. Blanda den med whisky eller konjak. Bred ut nougaten över den nygräddade kakan. Gör ett fint mönster med en gaffel.
  4. Skär kakan i 36 rutor. Låt dem ligga ca 20 minuter i kylen eller tills nougaten har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.