Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatrutor med havregryn

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Då kakan blir nougatsöt så skär jag den i mindre bitar så det blir massor med kakor! Perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g. Smörj långpannan med lite margarin. tag fram en plastbunke och typ en slev eller en sked eller något liknande.
  2. Blanda ihop margarinet, havregryn, vetemjöl, bakpullver, socker, vaniljsocker och sirap. Tills det blir som en massa. Häll det i långpannan och sätt in den i ungen i 10 min.
  3. Tag ut långpannan ur ungen. Tag fram nougaten ur kylen. Hämta en osthyvel. Hyvla sedan nougaten och lägg på den Varma havremassan. Var noga att den kommer överallt. Låt sedan nougaten smälta ovanpå. När formen har svalnat ställ in den i kylen ca 1 timme tills det har blivit kallt.
  4. Ta en vass kniv och skär den i rutor. Kom ihåg att du måste ha den i kylen annars smälter nougaten.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • camillaf14 22 oktober 2008

    Kanongod kaka som verkligen är lättbakad. Jag kommer helt klart baka den fler gånger! //Camilla

  • annabu 2 december 2011

    Dom är supergoda!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.