Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougattårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En underbar tårta med nougat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa ägg och socker. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner de hackade valnötterna. Vänd ihop blandningen med äggsmeten.
  2. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Baka den i en uppvärmd ugn på 175°C i 45 min. När kakan är färdig delas den på mitten på längden, så att det blir två tårtbottnar av den.
  3. Kräm: Rör ihop nougat och äggulor. Vispa grädden och vänd ihop med krämen.
  4. Lägg 1/3 av krämen mellan kakbottnarna. Fördela resten ovanpå och på sidorna. Garnera kakan med grovt hackad choklad och valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.