Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatvåfflor med kesoblandning

(2 kommentarer)  
Skriv ut

De varma våfflorna känns lite mjuka, men de blir frasiga på ytan när de svalnat. Dessa våfflor smakar gott till apelsin eller päronglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman vetemjöl, bakpulver, salt och vatten.
  2. Smält nougaten i en kastrull tillsammans med ½ dl créme fraiche under omrörning.
  3. Vispa resten av créme fraichen tjock som vispad grädde.
  4. Tillsätt den smälta nougaten i vetemjölsblandningen tillsammans med resten av den hårt vispade créme fraichen.
  5. Rör om och tillsätt det smälta smöret.
  6. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
  7. 7. Servera våfflorna med koso blandad med apelsinbitar, apelsinskal och florsocker. Dekorera med citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 21 augusti 2009

    Jag säger bara mumsi mumsi, 5 poäng.

  • Buspippi 9 april 2011

    Det här var verkligen gott. T.o.m. min kräsna lilla fröken åt utan att klaga. :) Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.