De varma våfflorna känns lite mjuka, men de blir frasiga på ytan när de svalnat. Dessa våfflor smakar gott till apelsin eller päronglass.
Instruktioner
- Vispa samman vetemjöl, bakpulver, salt och vatten.
- Smält nougaten i en kastrull tillsammans med ½ dl créme fraiche under omrörning.
- Vispa resten av créme fraichen tjock som vispad grädde.
- Tillsätt den smälta nougaten i vetemjölsblandningen tillsammans med resten av den hårt vispade créme fraichen.
- Rör om och tillsätt det smälta smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
- 7. Servera våfflorna med koso blandad med apelsinbitar, apelsinskal och florsocker. Dekorera med citronmeliss.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag säger bara mumsi mumsi, 5 poäng.
Det här var verkligen gott. T.o.m. min kräsna lilla fröken åt utan att klaga. :) Tack för receptet.