Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Novemberlimpa

 
Skriv ut

Lite mörkare, lite mustigare, men ännu inte framme vid julens vörtsmaker. En novemberlimpa helt enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

Värm kaffet till 37 grader och lös jästen i det. Tillsätt honungen och rör om. Låt stå några minuter, häll sedan i ölet och alla övriga ingredienser. Knåda med maskin eller manuellt i minst tio minuter; gärna längre. Låt jäsa 1- 1 ½ timme i bunken. Stjälp sedan över degen i en smord form och låt jäsa en halvtimme till. Grädda i 200 grader 40-50 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.