Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matciceronen Tore Wretman lagade en gång i tiden mat i radio, i serien "Novisen vid spisen". Då komponerade han bl.a. denna fiskrätt, som i all sin enkelhet blev mycket uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du kan tillaga den här rätten med filéer av annan vit fisk, t.ex. torsk, kolja eller kummel. Servera med kokt pressad potatis, ris eller pasta samt en fräsch grönsallad.
  2. Smörj en ugnssäker form väl. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i formen.
  3. Hacka löken fint och strö den över fisken. Skär tomaterna i tunna skivor och täck fisken med skivorna.
  4. Finhacka dill och persilja och strö över fisken. Pressa över citronsaft, häll på lite vatten och klicka över matfett.
  5. Smörj folie eller smörgåspapper och täck över. Sätt in i ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 28 oktober 2008

    En enkel rätt att tillaga. Jättegott med mycket örter. Nästa gång ska jag riva över lite ost också. Ost är aldrig fel. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.