Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nue thod gratiem prik thai (Vitlöksmarinerad oxfilé)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kryddig och fyllig maträtt.

Ingredienser

Instruktioner

Banka ut köttbitarna lite. Stöt samman ingredienserna till marinaden i en mortel. Blanda med köttbitarna i en skål och låt marinera minst 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten. Sås: Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt curry och späd med kokosmjölk lite i taget under omrörning. Koka ihop till en kraftig sås, ca 3 dl. Smaka av med tamarindpasta och fisksås och låt palmsockret smälta i såsen. Håll varmt. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna. Stek köttet med marinaden ca 4 min, vänd ofta så att det inte bränns. Hetta upp oljan i en wok- eller stekpanna. Blanda oyster- och sweet chilisås. Woka grönsakerna snabbt i oljan och häll över såsblandningen. Servera direkt tillsammans med köttet, ris och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.