Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nunnor

 
Skriv ut

En torr bakelse som kan förvaras lite längre än andra bakelser, och som också går bra att frysa. Obs! det skall inte vara något bakpulver i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 20 st bakelser
  2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner mandel, vaniljsocker och ovispade äggvitor. Arbeta in mjölet i smeten.
  3. Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna i smeten. Klicka ut smeten i pappersformar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter, känn med en sticka. Låt kakorna kallna.
  5. Koka upp grädde, choklad och socker. Låt det svalna och bred det sedan över kakorna. Garnera med en valnöt på varje.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.