Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutella- och bananrulle

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smarrigt gott till fikat. Med en klick grädde blir det en god efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250º. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nannes 28 augusti 2008

    Ser gott ut! Men skall det vara kakao i botten? Det nämns inte i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.