Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutella-Rabarber Paj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nutella är ju bland det godaste som finns, den här pajen kommer leverera och garanterat stilla dina sockerbehov.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Fyllningen: Börja med att skölja, och trimma rabarbern i stycken. Blanda socker med kokande vatten, häll blandningen över rabarbern och låt dem "marinera" i 5 min, häll sedan av resterande "safter".
  3. Sätt ugnen på 180°C (vanlig ugn). Vispa smör och socker tills ljust och krämigt, tillsätt ett ägg i taget, blanda väl. Blanda mandelmjöl, kakao och mjöl i en skål. Vispa i nutella med smör/socker blandningen, vänd i (INTE VISPA) mjölblandningen.
  4. Lägg hälften av rabarber pajskalet. Täck med choklad blandningen, strö resten av rabarber på toppen. Grädda i 30 minuter, eller tills den har stelnat.
  5. Kan serveras varm eller rumstempererad. Strö över florsocker innan servering, tillsammans med glass om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.