- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Nutella är ju bland det godaste som finns, den här pajen kommer leverera och garanterat stilla dina sockerbehov.
Instruktioner
- Pajdegen:
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
- Fyllningen:
Börja med att skölja, och trimma rabarbern i stycken. Blanda socker med kokande vatten, häll blandningen över rabarbern och låt dem "marinera" i 5 min, häll sedan av resterande "safter".
- Sätt ugnen på 180°C (vanlig ugn).
Vispa smör och socker tills ljust och krämigt, tillsätt ett ägg i taget, blanda väl. Blanda mandelmjöl, kakao och mjöl i en skål. Vispa i nutella med smör/socker blandningen, vänd i (INTE VISPA) mjölblandningen.
- Lägg hälften av rabarber pajskalet. Täck med choklad blandningen, strö resten av rabarber på toppen. Grädda i 30 minuter, eller tills den har stelnat.
- Kan serveras varm eller rumstempererad. Strö över florsocker innan servering, tillsammans med glass om så önskas.
Publicerat den
19 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar