En favorit hos stora och små gottegrisar! En smarrig variant av den amerikanska lägereldsklassikern. Man kan inte bara ta en!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda kexsmulorna med salt och smör. Tryck ut blandningen i en form, 20x25 cm. Grädda ca 10 minuter.
- Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden så att den nästan kokar. Häll grädden över chokladen, lite i taget och rör så att chokladen löser sig helt. Tillsätt Nutellan och rör tills allt blandats ordentligt. Häll chokladkrämen över kexbottnen.
- Dra upp ugnsvärmen till 250 grader och sätt på grillelementet.
- Placera marshmallows tätt tillsammans över chokladkrämen. Grilla kakan högst upp i ugnen ca 2 minuter, håll noggrann uppsikt och låt marshmallowsen bli gyllene.
- Låt kakan stelna helt i kylskåpet innan den skärs i bitar och serveras. Gör rent och olja in knivbladet noggrant mellan varje snitt.
Publicerat den
28 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar