Instruktioner
Smula jästen.Smält margarinet i kastrull,tillsätt mjölken,värm till fingervarmt.
Tillsätt lite av degvätskan till jästen,rör så jästen löser sig.
Rör ner resten av vätskan,ägg,sirap,salt och kardemumma och mjölet.Arbeta ihop till en kladdfri deg.Jäs 30 min.
Dela degen i 24 bitar,rulla till bollar,lägg i smorda aluminiumformar eller dubbla pappersformar.Gör en fördjupning i varje bulle och lägg i knappt 1 tsk nutella.
Jäs bullarna i ca 30 min.Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader ca 8 minuter.
Sikta över florocker vid servering!
Farligt goda bullar! Gjorde dubbel sats men då bör man vara två som lägger i nutellan annars hinner de jäsa för mycket under tiden. Suveränt degrecept som är fluffiga även dagen efter. Kommer att använda receptet nästa gång jag gör ex. semlor. Kan tänka mig att de är lika goda med ex. vaniljkräm i.
Låter enormt gott det kommer bli perfekt att prova när dottern fyller 6 år om några veckor. Återkommer med betyg när vi har provsmakat.