Baka normalstora semlor av halva degen och minisemlor av den andra halvan.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Blanda mjölken med det smälta smöret och värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om tills den har löst sig.
- Tillsätt socker, salt, hjorthornssalt och mjöl, lite i taget. Arbeta degen smidig för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
- Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i önskat antal bitar. Forma varje bit till en slät bulle och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen, de normalstora i 12-15 minuter och de små i 8-10 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.
- Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Fyll med Nutella eller mandelmassa. Spritsa eller klicka på vispad grädde. Ringla eventuellt över smält choklad över grädden. Lägg på locken och pudra över florsocker.
Publicerat den
24 februari 2014
Skriv kommentar