- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Otroligt smaskiga jordnötssmörskakor
Instruktioner
- Sikta ihop mjöl, salt och bikarbonat. Ställ vid sidan av. Vispa ihop jordnötssmör, rumstempererat smör, farin socker, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa. Tillsätt mjölblandningen i små satser. Vispa ihop till en semi-kladdig deg.
- Rulla små bollar, ca en 10 kronas storlek. Rulla bollarna i vanligt socker. Lägg på en bakpappers beklädd plåt. Lämna ca 5 cm mellan bollar, ca 20 bollar på varje plåt. Doppa en gaffel i sockret och tryck försiktigt ner bollarna i ett rutigt mönster.
- Grädda i 190 C, i mitten i ca 7 min. Låt svalna 2 minuter på plåt. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.
- Förvara i lufttät burk eller lägg i frysen och ta fram några minuter innan du behöver dem.
Publicerat den
29 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar